Företagande

Dom fem bästa nikotinpåsarna med citrussmak

Nicopods har idag blivit väldigt populära och konkurrerar starkt med vanligt snus i butikshyllorna och på internetsidor. Dessutom går de att köpa inom hela EU till skillnad från vanligt snus, vilket många svenskar som bor utomlands uppskattar. Nästintill alla nikotinpåsar kommer med någon smak, ibland med en kombination av flera stycken. Olika varianter av citrussmaker är tillsammans med mint de mest populära smakerna i nikotinpåsar.

Skillnader mellan nikotinpåsar och snus

Som vi nämnde tidigare i texten så kan du köpa nikotinpåsar i hela EU men det finns fler saker som skiljer dom från de klassiska snusprillorna. Om man ser till formen och utseendet så påminner de mycket om snus men den största skillnaden är att de är helt fria från tobak och då även alla de skadliga ämnen som tobak innehåller. Det gör att nikotinpåsar inte missfärgar dina tänder som vanligt snus kan göra. En annan viktig skillnad är att snus är klassat som en njutningsprodukt medan nikotinpåsar är klassat som ett läkemedel, precis som nikotintuggummin. Därför är det även viktigt att inte överskrida den dagliga rekommenderade dosen.

Smakkombinationer

Det vanligaste är att basen av citrussmaken i en nikotinpåse är citron. Ibland är det enbart citron men många gånger kan det blandas med andra citrusfrukter såsom lime eller apelsin. Det finns även andra blandningar där citrussmaken kombineras med exempelvis jalapeño eller olika bär. Här nedan kan du se fem olika nikotinpåsar som alla har citrussmak med olika inslag.

  • Zyn Citrus Mini Dry Nicotine Pouches. Det här är en nikotinpåse med exotiska komponenter som innehåller citronsmak men även har inslag av apelsin och citrongräs. En bra blandning som ger en fräsch smak.
  • Loop Jalapeño Lime Mini Nicotine Pouches. Tillverkaren Loop erbjuder en intressant tvist när det kommer till citrussmaker. Med en stark smak av grön chili och fräsch lime så får du en annorlunda smakupplevelse, utan att tumma på den friska känslan som citrussmaker ger.
  • Loop Sicily Spritz Nicotine Pouches. Även här bjuder Loop på en intressant smakkombination. Smaken är somrig apelsin med lite inslag av bitterhet och en uppfriskande smak av lime. Annorlunda men gott!
  • Paz Berrygold Frost Nicotine Pouches. De här nikotinpåsarna har en annan intressant kombination av smaker. De har en söt, dominant bärsmak med inslag av citrus och mint.

Som du märker så finns det många smakkombinationer när det kommer till nikotinpåsar. Förutom de vi har nämnt här ovan så är det vanligt med smaker som kaffe, mint, lakrits och olika bär och frukter.

Styrka

Precis som andra nikotinpåsar så kommer de med citrussmak i olika styrkor. Oftast finns det 4-5 cirklar eller sträck på dosans lock som markerar vilken styrka de har. Är en cirkel ifylld är det den svagaste varianten medan om alla cirklar är ifyllda är det riktigt stark. De som är svaga har 2-4 mg nikotin per påse, de med mellanstyrka har 4-6 mg nikotin per påse och de som är starkast har vanligtvis mellan 8-16 mg nikotin per påse.

Vad innehåller nikotinpåsar med citrussmak?

Alla nikotinpåsar innehåller i princip samma sak, det är mest smaken som skiljer innehållsförteckningarna åt. I en nikotinpåse med citrussmak kan du hitta följande saker.

  • Smaksättare – Naturligt tillsatta smaker, såsom olika citrusfrukter.
  • Sötningsmedel – Ett substitut för socker som höjer smaken på prillan.
  • Ph-justering – Mineraler som justerar Ph-värdet i nikotinpåsarna.
  • Nikotinsalt – Salt som extraherats från tobaksplantans blad
  • Stabiliserare- Någon form av växtbaserade tillsatser så att prillorna behåller sin konsistens.
  • Utfyllnad – Olika ingredienser som är till för att fylla ut påsarna.

Lämna ett svar