hus & hem

Investera i solceller på taket

Att investera i solceller har blivit alltmer populärt. Tack vare att teknologin har gått framåt har priset för solceller gått neråt. Vilket självklart har lett till att alltfler personer har råd att investera i solceller och därmed leva ett grönare liv. Genom att anlita en elektriker nacka eller elektriker huddinge kan du enkelt få dina solceller installerade på taket.

Förberedelser

Innan du ens köper in en solcellsanläggning att installera på taket bör du först följa dessa steg. Se över taket ordentligt, om du själv är osäker på takets status bör du kontakta en takläggare för en inspektion. Innan du installerar en solcellsanläggning stockholm ska du dock fundera på vilken typ av paneler som lämpar sig bäst, det är trots allt en investering du kommer leva med länge.

Det är viktigt att taket är i gott skick eftersom solceller på taket håller i cirka 25 år. Att lägga om taket när solceller väl sitter på plats kommer med en onödig extra kostnad du gärna vill undvika.

Du måste även kontakta en elektriker Solna. Eftersom allt som faller under kategorin elinstallation i Sverige måste utföras av en behörig elektriker, måste även solceller installeras av en elektriker.

Kontakta även din hemförsäkring för att säkerställa att din nya solcellsanläggning skyddas av försäkringen. Det är inte alla försäkringsbolag som har en tydlig policy om just solceller. I vissa fall kan det vara värt det att faktiskt byta försäkringsbolag.

Ta del av bidrag

Du känner säkerligen till ROT-avdraget du kan ta del av när du utför arbeten i hemmet. När du däremot utför en grön installation är det inte det vanliga ROT-avdraget du ska ansöka om. Utan du bör istället ansöka om det gröna ROT-avdraget. På så sätt kan du få 15% avdrag på både arbetskostnad och materialkostnad.

En behörig elektriker med erfarenhet av att installera solceller på taket kan hjälpa dig att ansöka om rätt ROT-avdrag. Fråga om det här innan du anlitar en elektriker för att säkerställa att du får den hjälp du behöver.

Något du verkligen bör undvika är personer som påstår att de är certifierade för att installera solceller på taket. Det här är inte något som gäller i Sverige även om det gäller i en del andra europeiska länder.

Lämna ett svar